Czech Dance Weekend – podzimní školení pro tanečnice a tanečníky, choreografky a choreografy, trenérky i trenéry je za námi. Jaké ve zkratce bylo?

skoleni

RS Eden

Všechny cesty vedou do EDENU, dalo by se říci. Do horského hotelu tohoto jména se totiž o víkendu 1. – 3. listopadu sjeli fanoušci tance z Havířova, Břeclavi, Plzně, Aše a dalších měst. 80 zájemců o odborné školení potvrdilo, že EDEN má dobrou kapacitu, a kromě prostorné jídelny, dostatečné ubytovací kapacity, šikovného kuchaře i funkční taneční/školící sál.


Perný víkend se naplno rozjel se sobotním ránem, o jehož odbornou část se postarala Jana Hanychová, profesionálka v oblasti tzv. Co-aktivního coachingu. Jana je certifikovaný coach s mezinárodní působností a svému publiku představila, jaké cesty vedou k dobrému leadershipu, jak motivovat a jak komunikovat.

Odpolední část pokračovala pod taktovkou pana doktora Jiřího Čumpelíka. Díky jeho letitým zkušenostem víme, jak správně pracovat s balančním centrem, jak zdravě chodit a také, jaké jsou jednoduché, ale funkční triky pro protahování těla a jeho správné držení.

Martin Hladík, hlavní organizátor celého weekendu a také národní Czech Dance Tour, si pro tanečníky připravil praktické ukázky hudebních střihů. Pracovalo se na reálné aparatuře, na softwaru pro DJ a kdo chtěl, mohl si “mixáž” osahat na vlastní “pěst”. Závěr soboty patřil Hance Čermákové, barvám a tomu, jakou roli hrají v našich životech a jak správně vybírat a kombinovat barvy, aby hrály v náš prospěch a ne proti nám.

Nedělní ráno zahájila Daniela Břeňová seminářem ze zdravovědy. Dana více než 15 let pracuje u Záchranné služby a věřte, pokud se Vám někdy něco stane, budete rádi, když s “houkačkou” přijede právě ona. Ale nestrašme – Dana nám ukázala, že každý z nás umí zachránit život a přidala i rady ke správné taneční výživě.

Závěr neděle patřil praktickým věcem o porotování národní taneční túry Czech Dance Tour a novinkám pro rok 2020.

Instastories
instagram-logo

[instagram-feed]

Na viděnou brzy!

Termíny soutěží 2020

Translate »